Avtal vid uthyrning av bostäder

”Ta del av villkoren”

Villkor

Villkor och information

Här finner du information och riktlinjer kring bostadskort.

Information och utfärdande

Ett bostadskort kan beställas online antingen av fordonets ägare eller av den som kommer att använda fordonet. För att få ett bostadskort utfärdat måste alla obligatoriska uppgifter som krävs i beställningsformuläret lämnas. Beställaren av bostadskortet följer stegvis processen för att ange alla nödvändiga uppgifter.

För att få ett bostadskort måste du betala den angivna avgiften i enlighet med beställningen.

När bostadskortet har skickats ut, ska parterna signera handlingen för att det ska bli giltigt.

Information om bostadskort

Ett bostadskort är ett hyreskontrakt, vilket är ett juridiskt avtal mellan en hyresvärd och en hyresgäst som fastställer villkoren för uthyrning av en bostad av alla former. Det inkluderar bland annat uppgifter om hyresbelopp, hyrestid, betalningsvillkor, ansvar för underhåll och andra avtalade regler, rättigheter och skyldigheter för båda parter.

Ångerrätt och beställningsinformation

När du genomför en beställning följer vi lagen om ångerrätt, vilket ger dig rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Om du vill utnyttja ångerrätten, vänligen kontakta oss via e-post på info@bostadskort.se. Har du beställt ett bostadskort levereras handlingen till den e-postadress som du har angivit i din beställning. Leverans av kvitto skickas till samma e-postadress. Även om du påbörjar en beställning av brukarkort är du inte bunden till att betala om din betalning inte genomförs.

När privatpersoner som genom Bostadskort.se köper ett bostadskort går köpet genom Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Ett brukarkort tillverkas och/eller utvinns på beställning och är anpassad och skräddarsydd för just denna användare på just det fordon som köpet avser. I paragraf 11 regleras undantag från ångerrätten enligt följande:

  1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts
  2. avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel
  3. Genom ett köp godkänner du som köpare dessa villkor samt att tjänsten påbörjas under ångerfristen samt att du som köpare avsäger dig ångerrätten.

Är ett bostadskort viktigt?

Ja, hyreskontrakt är mycket viktiga för både hyresvärdar och hyresgäster. Dessa kontrakt fastställer de rättigheter och skyldigheter som båda parter har under hyresperioden och ger en skriftlig referenspunkt för att lösa eventuella tvister eller oenigheter som kan uppstå. Hyreskontrakt ger trygghet och tydlighet för både hyresvärdar och hyresgäster genom att klargöra ansvarsområdena för båda parter.

Företagsuppgifter

ABC Digital AB
Organisationsnummer: 559220-2112
Momsregistreringsnummer: SE559220211201

Bestäm hyresvillkoren

Skapa ett bostadskort enkelt online genom att klicka dig vidare här. Fyll sedan i alla obligatoriska uppgifter för att göra hyreskontraktet giltigt. Du kan skaffa ett bostadskort när du hyr ut en hyresrätt, bostadsrätt, villa, fritidshus, äganderätt, kedjehus, parhus, radhus, kolonistuga, attefallshus eller när du har en inneboende.